Volkoren Soda Brood
Product Informatie
Omschrijving : Een stevig brood
Aantal personen : nvt
Bereidingstijd : 50 minuten
Ingredienten :
500 gram volkorenmeel
125 gram witte bloem
1 theelepel zout
1 theelepel baksoda
1 theelepel suiker
90 gram havervlokken
275 mililiter karnemelk
De bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier.Zeef alle droge ingredienten boven een grote kom.Maak een kuiltje in het midden en roer de karnemelk erdoor tot zich een deeg gevormd heeft.Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en vorm er een rond brood met een doorsnede van +/- 38 centimeter.Snijd met behulp van een scherp mes een diep kruis in de bovenkant van het deeg.Leg het deeg op de bakplaat en bak het 15 minuten in de hete oven.Verlaag nu de oventemperatuur naar 180 graden en bak het brood nog eens 25 minuten.Het brood is dan bruin en knapperig.
Laat op een rooster afkoelen.