Soep van Verse Doperwten
Product Informatie
Omschrijving van het recept: Een zomerse soep
Aantal personen : 6
Bereidingstijd : 50 minuten
Benodigde ingredienten :
1 1/2 liter bouillon.
1 grote ui fijngehakt.
3 plakken bacon.
1 krop ijsberg sla.
1 snufje munt.
snufje peterselie
2 el boter .
1/2-1 tl suiker
vers gehakte peterselie
zout en zwarte peper
350 g doperwten in de peul
De bereiding :
Dop de erwten bewaar de peulen,was ze grondig en kook de peulen in de
bouillon.
Smelt de boter in een grote pan en bak de uien glazig.
Voeg de fijn gehakte bacon,de prei,de fijn gehakte sla en de munt en peterselie toe en laat 2 min. bakken waarbij je veel roert .
Giet de bouillon door een zeef en doe het weer in de pan.
Voeg de gebakken ingredieenten toe plus de erwten,zout,peper en suiker .
Breng aan de kook en laat het een half uur sudderen of tot de erwten zacht zijn .
Proef of er nog zout,peper of suiker nodig is en voeg eventueel een scheutje melk of room toe .
Garneer met de gehakte peterselie.