Romige Krab Garnalen Krabcake
Product Informatie
Omschrijving van het recept:Heerlijk voorgerecht wat het ook goed doet op een buffet
Aantal personen : 12
Bereidingstijd : 45-50 minuten
Benodigde ingrdienten :
500g roomkaas losgeroerd
250g mascarpone
3 eieren
175g bloem
125g gekookt krabvlees(goed nakijken op kraakbeentjes)in stukjes
125g gekookte garnalen fijn gehakt
50g ffijn gehakte ui
4 lente uitjes fijn gehakt
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1/2tl zout
witte peper naar smaak
De bereiding :
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Beleg de bodem en zijkantenvan een grote springvorm met bakpapier.
Doe de roomkaas en mascarpone in de kom van de keukenmachine en laat 3 minuten op de hoogste snelheid draaien.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe waar bij je steeds wacht tot het vorige ei goed is opgenomen.
Meng de bloem erdoor en roer met een plastic lepel het krabvlees,garnalen,uien,knoflook en de zout en peper er voorzichtig door.
Vul de springvorm met dit mengsel en bak 45-55minuten in de oven.
De bovenkant moet lichtbruin zijn en de cake wiebelig als je hem beweegt.
Laat 2 uur afkoelen op een rooster en dek af met folie en laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
Serveer met toast,crackers of stokbrood.