Rilettes van Varkensvlees
Product Informatie
Omschrijving : Een heerlijke pate die het goed doet bij een buffet
Aantal personen : 20
Bereidingstijd : 4-5 uur plus een nacht afkoelen
Ingredienten :
2 kilo buikspek ontbeend en de zwoerd verwijderd in plakken
10 teentjes knoflook
2-3 takjes tijm
2-3 laurierblaadjes
1 eetlepel zwarte peperkorrels geplet
1 eetlepel koreanderzaadjes geplet
zout
water
De bereiding:
Verwarm de oven voor op 140 graden.Doe het varkensvlees in een aardenwerk ovenschotel(hoog model)Voeg de knoflook,kruiden,peperkorrels,koreanderzaadjes,zout en genoeg water toe om het vlees te bedekken.Dek af met een deksel of een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.Zorg dat het geheel goed afgesloten is.Zet de schotel in de oven en laat het geheel in 4-5 uur gaar worden,het vlees moet zo zacht zijn dat je het met een vork kunt snijden.Zet een vergiet op een kom en giet de inhoud van de schaal in de vergiet.Laat goed uitlekken.Verwijder de kruiden.Doe het vlees in de kom van een keukenmachine als het nog warm is en maal het fijn.Proef nog even of de smaak goed is,houd er rekening mee dat dit koud geserveerd word dus je mag het best stevig kruiden.Doe over in een mooie serveerschaal of pate vorm(kleine potjes staan ook leuk).Giet wat van het kookvet erin om de pate af te sluiten,je kunt ook geklaarde boter gebruiken(recept staat bij diverse heerlijkheden).Laat minstens een nacht in de koelkast staan voor je het serveert.
Tip: Het is best een flinke hoeveelheid maar je kunt het goed invriezen.
Serveer met warm brood en boter.