Rabarber Chutney
Product Informatie
Omschrijving : Een fris-zuur bijgerecht
Aantal Personen : nvt
Bereidingstijd : 30 tot 60 minuten
Ingredienten :
1 kilo rabarber
900 gram geleisuiker
600 mililiter (natuur)azijn
450 gram rozijnen
25 gram verse gember
25 gram zout
15 gram knoflook
15 gram cayenne peper
1 theelepel peperkorrels
het rasp van 2 citroenen
Grote sauspan
stukje kaasdoek of een gaasje
schone potten die luchtdicht afgesloten kunnen worden
Hak de rabarber en knoflook fijn.Kneus de gember en de peperkorrels.
Doe de gember,peperkorrels en de citroenrasp in het stukje kaasdoek en bind met een touwtje dicht.Doe alle ingredieenten in de pan en breng zachtjes aan de kook.Laat het geheel zachtjes sudderen waarbij je regelmatig roert.De chutney is klaar als er een mooi ingedikt geheel is ontstaan.Verwijder de kaasdoek.Doe de chutney in de potten als het nog heet is en doe onmiddelijk de deksels erop.En nu maar drie maanden wachten tot je kunt gaan proeven!
Lekker bij gegrild vlees.