Konijnen Rilettes
Product Informatie
Omschrijving : Dit is een recept van de Ballymaloe Cookery School
Aantal personen : Maakt 750 mililiter
Bereidingstijd : enkele uren marineren 4-5 uur bereiden
Ingredienten :
3 konijnen
55 gram zeezout
2 eetlepels verse tijm blaadjes
1 eetlepel jeneverbessen
2 theelepels peperkorrels
500 mililiter vloeibaar kippen- of eendenvet
De bereideing:
Haal de voor- en achterbouten van de konijnen en gebruik de ruggen voor een ander gerecht.Leg de bouten in een glazen schaal samen met de kruiden,laat enkele uren staan.Verwarm de oven voor op 160 graden,neem een zeer zware ovenschaal en leg de achterbouten onderin,daar boven op de schouders.Giet net genoeg vloeibaar vet over de bouten zodat ze net onder staan.Dek goed af met een dubbele laag aluminiumfolie.Zet in de oven en laat 4-5 uur garen,af en toe roeren.Het koken moet langzaam gebeuren zonder dat het gaat pruttelen anders wordt het vlees taai.Giet het vet af in een kom of pot.De bouten moeten zo gaar zijn dat het vlees van de botten valt.Pluis het vlees met twee vorken uit elkaar.Gooi de botten weg.Als het vet bijna is afgekoeld doe je zoveel bij het vlees dat er een stevige massa ontstaat.Proef of er nog zout en peper bij moet,rilettes zijn traditioneel stevig gekruid.Doe het vlees in een grote patepot of meerdere eenpersoons potjes.Giet er een laagje vet op.Op deze manier bedekt blijven de rilettes 3 weken goed in de koelkast.
Serveer met toast en pruimen/vijgen mosterd(zie diverse heerlijkheden)