Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Irish Potted Cicken(Ierse kip in de pot)

Irish Potted Cicken(Ierse kip in de pot)

Product Informatie

Omschrijving : Ierse kippastei

Aantal personen : 8

Bereidingstijd : +/- 4 uur

Ingredienten :
1 kip van +/- 1.5 kilo
12 grote plakken bacon
350 gram slalotjes
3 deciliter kippenbouillon
225 gram geklaarde boter(zie diverse onderaan dit recept)
2 theelepels boter
1 snufje knoflookpoeder
1 snufje piment
zout en zwarte peper.

De bereiding:
Kook de kip tot hij gaar is(ongeveer 1 1/2 uur).Haal het vlees van de botten en snijd het heel fijn.Hak de sjalotjes zeer fijn.Breng de kip stevig op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en piment. Meng de uitjes erdoor samen met de bouillon. Roer alles zeer goed doorelkaar. Nu het mengsel in een keukenmachine of blender fijn malen.
Nu de oven voorverwarmen op 180 graden.Beboter een pate vorm goed en bekleed de vorm met de bacon bewaar wat plakjes voor de bovenkant.Doe het vlees mengsel erin en strijk glad. Bestrijk de bovenkant met boter en leg de rest van de bacon er bovenop.Dek af met een dubbele laag aluminiumfolie.Zet de patevorm in de braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat de vorm tot de helft in het water staat.Bak nu in de oven in 1 1/2 a 2 uur gaar. De pastei is gaar als een sate prikker er in gestoken wordt en er schoon uitkomt.Snijd de pastei los van de wanden met een scherp mesLaat het geheel afkoelen. Druk met een lepel de pastei zachtjes naar beneden en giet de geklaarde boter eroverheen.

Voor de geklaarde boter:
1 pakje roomboter

De bereiding;
Smelt de roomboter heel langzaam (het mag absoluut niet bruin worden)in de steelpan.Op deze manier zakken de vaste melkbestanddelen naar de bodem.Wat over blijft is geklaarde boter.Giet het heel voorzichtig in een schaaltje(er mogen geen vaste delen meekomen.
Geklaarde boter wordt veel in de indiase keuken gebruikt.Verder kun je het gebruiken om pasteien mee te bedekken, zo blijven ze een paar dagen goed in de koelkast.

 

 

 

 

Serveer in plakken gesneden met knapperig brood en boter.


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren