Irish Donegal Crab Pie
Product Informatie
Omschrijving van het recept: Krab taartje met ei
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 30-40 Minuten
Benodigde ingredienten :
250 gram gekookt krabvlees(vers of uit blik)
375gram bladerdeeg
1 eiwit
1 el gehakte selderij
2 el gehakte peterselie
250 ml droge cider
zout en peper
6 eieren
250 ml melk
2 snufjes nootmuskaat
De bereiding :
Verwarm de oven voor op 200gr. Bekleed een springvorm met bladerdeeg(houd wat achter voor bovenop). Verdeel het krabvlees in vlokjes en leg in de vorm.Strooi daar de selderij, peterselie over en gief de cider erin. Bestrooi met zout en peper.Klop de melk met de eieren en kruid met nootmuskaat.Giet in de vorm en leg er de rest van de bladerdeeg op, plak de randjes goed vast met water.Bestrijk de bovenkant met eiwit.Bak de pie in 25 min. mooi bruin en gaar.
Serveer direkt.