Ierse Whiskey Cake
Product Informatie
Omschrijving : Heerlijke cake met rozijnen
Aantal personen : nvt
Bereidingstijd : 3 uur en 5 minuten
Ingredienten :
2 eetlepels Ierse whiskey
schil van 1 sinaasappel
170 gram rozijnen
170 gram suiker
170 gram boter
3 eieren
230 gram bloem
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
De bereiding:
Doe de whiskey in een kleine kom,leg de sinaasappelschil erin en laat 2 uur weken.Verwijder de schil en doe de rozijnen bij de whiskey en laat ze wellen terwijl je de cake bereid.Verwarm de oven voor op 180 graden.Neem een grote kom en roer daarin de boter en suiker met een mixer romig.Voeg 1 voor 1 de eieren toe plus een theelepel bloem per ei.Klop alles zeer goed door elkaar.Zeef de resterende bloem,zout en bakpoeder en roer het door het eimengsel.Roer nu voorzichtig de whiskey en rozijnen erdoor.Beboter een grote cakevorm,doe het beslag erin en strijk glad.Bak 40-45 minuten in de oven tot hij gaar is.Laat op een rooster afkoelen.
Lauwwarm serveren.