Gestoofde Rodekool
Product Informatie
Omschrijving: Dit is de Ierse versie
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 2 uur
Ingredienten:
500 gr rode kool
1 grote ui fijn gehakt
1 grote granny smith appel in snippers
1 teen knoflook geperst
45 gr boter
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl kruidnagel
1/4 tl kaneel
1 el rode wijn azijn
1 el rode wijn of water
1 1/2 el bruine basterd suiker
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
De bereiding:
Verwarm de over voor op 150 graden.
Smelt de boter in een vuurvaste schaal en voeg de ui,appel en knoflook toe,laat het geheel onder af en toe roeren bakken.
Schaaf de kool fijn maar verwijder eerst de stronk en de buitenste harde bladeren.
Voeg de overige ingredienten en de kool toe in de schaal en roer alles goed door elkaar.
Laat de groente nu 2 uur langzaam garen in de oven,roer tussendoor 1 of 2 maal alles nog eens om.
Serveertip:
Lekker bij hazenpeper of ander wildgerecht.