Gemarineerde Kaasjes
Product Informatie
Omschrijving : Heel apart en lekker als aperatief
Aantal personen : nvt
Bereidingstijd : 15 minuten + 1 nacht koelen
Ingredienten :
125 mililiter olijfolie(extra vierge)
125 mililiter witte wijnazijn
2 gedroogde chili pepertjes
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
3 eetlepels fijngehakte ui
3 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
3/4 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalem zwarte peper
1 dikke plak cheddarkaas a 225 gram
1 dikke plak verse roomkaas a 225 gram
De bereiding:
Neem een grote pot met een goed sluitend deksel.Doe daarin de olijfolie,azijn,pepertjes,peterselie,ui,knoflook,suiker,basilicum,zout en peper.Schud de pot flink om alles goed te vermengen.Zet even weg.Snijd de cheddar kaas in blokjes van 1 1/2 cm.Doe dit ook met de roomkaas.Leg de blokjes om en om in een lage ruime schaal en giet de marinade erover.Dek de schaal af en zet minimaal 6 uur in de koelkast,liefst een hele nacht.
Voor het serveren,haal de blokjes kaas uit de marinade en leg ze nog steeds om en om op een serveer schaal.Lepel wat marinade over de kaas en geef er kleine crackertjes bij.