Gebraden Scharrelkip
Product Informatie
Omschrijving : Met groente gevulde kip
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 2 uur
De ingredienten :
2 scharrelkippen
125 gram gesmolten boter
1/2 ui fijngehakt
1/2 stengel bleekselderij fijngehakt
1/4 groene paprika fijngehakt
130 gram champignons uit een potje fijngehakt
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
65 gram gesmolten boter
De bereiding:
Verwarm de oven voor op 165 graden. Meng in een kleine kom de 125 gram gesmolten boter,ui,bleekselderij,paprika,champignons,knoflook,basilicum,oregano en peterselie.Bestrooi de kippen van binnen en van buiten met zout en peper naar smaak.Verdeel de groente-boter vulling in twee en vul hiermee de kippen.Leg de kippen in een passende braadslee met de borstzijde naar boven.Sprenkel de rest van de gesmolten boter erover.Dek de braadslee af met aluminiumfolie en bak 1 1/2 uur in de oven.Verwijder dan de folie en laat de kippen bij 260 graden bruin worden.
Lekker met in de oven geroosterde aardappelen.