Appel Gelei
Product Informatie
Omschrijving : Eens iets heel anders als jam
Aantal personen : nvt
Bereidingstijd : moet een nacht in de oven en daarna nog +/- 20 minuten afwerken
Ingredienten :
2 kilo appels
12 kruidnagels
2 liter water
2 kilo suiker
schone potten met schroefdeksel
De bereiding:
Was de appels en snijd ze in kwarten.Het is niet nodig om ze te schillen of het klokhuis te verwijderen.Doe de appels en de kruidnagels in een grote ovenvaste schaal en voeg het water toe.dek eventueel af met aluminiumfolie.Zet de schaal onderin de oven die je tot 110 graden hebt voorverward.Laat het de hele nacht in de warme oven staan.De volgende morgen giet je het mengsel door een schone witte doek(zonder zeepresten!)Niet in het doek knijpen het vocht moet helder blijven.Meet af hoeveel vocht je verkregen hebt en voeg voor elke kop vocht 1 kop suiker toe.Verhit het vocht zodat de suiker kan oplossen en laat het geheel 10 minuten koken of totdat het geheel een gelei vormt op een koude lepel.Laat het geheel niet te lang koken want dan krijg je een siroop die niet meer wil opstijven.Giet de gelei in in de oven verwarmde potten en sluit ze goed af met het deksel.
Lekker op warme scones of pannenkoeken.