Zoeken naar:
Product categorie: /Kleine Hapjes en Voorgerechten

Rilettes van Varkensvlees

Rilettes van Varkensvlees

Product Informatie

Omschrijving : Een heerlijke pate die het goed doet bij een buffet

Aantal personen : 20

Bereidingstijd : 4-5 uur plus een nacht afkoelen

Ingredienten :

2 kilo buikspek ontbeend en de zwoerd verwijderd in plakken
10 teentjes knoflook
2-3 takjes tijm
2-3 laurierblaadjes
1 eetlepel zwarte peperkorrels geplet
1 eetlepel koreanderzaadjes geplet
zout
water

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 140 graden.Doe het varkensvlees in een aardenwerk ovenschotel(hoog model)Voeg de knoflook,kruiden,peperkorrels,koreanderzaadjes,zout en genoeg water toe om het vlees te bedekken.Dek af met een deksel of een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.Zorg dat het geheel goed afgesloten is.Zet de schotel in de oven en laat het geheel in 4-5 uur gaar worden,het vlees moet zo zacht zijn dat je het met een vork kunt snijden.Zet een vergiet op een kom en giet de inhoud van de schaal in de vergiet.Laat goed uitlekken.Verwijder de kruiden.Doe het vlees in de kom van een keukenmachine als het nog warm is en maal het fijn.Proef nog even of de smaak goed is,houd er rekening mee dat dit koud geserveerd word dus je mag het best stevig kruiden.Doe over in een mooie serveerschaal of pate vorm(kleine potjes staan ook leuk).Giet wat van het kookvet erin om de pate af te sluiten,je kunt ook geklaarde boter gebruiken(recept staat bij diverse heerlijkheden).Laat minstens een nacht in de koelkast staan voor je het serveert.

Tip: Het is best een flinke hoeveelheid maar je kunt het goed invriezen.

Serveer met warm brood en boter.
 

 


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren