Zoeken naar:
Product categorie: /Vlees Gerechten

Lamsstoofpot Voor De Lekkerbek.

Lamsstoofpot Voor De Lekkerbek.

Product Informatie

Omschrijving : Een recept van de Ierse chef Michael Clifford
uit Cork.
Aantal personen : 4-6

Bereidingstijd : 1 uur 30 minuten

Ingredienten :

1 kilo lamsschouder in stukken(botten bewaren)
2 wortels in kleine stukjes
1 ui fijngehakt
2 kleine raapjes in kleine stukjes
4 aardappelen in kleine stukjes
2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
1 prei in dunne ringen
zout en zwarte peper
50 gram groene kool fijngesneden
125 mililiter room
scheutje worcestershire saus
fijngehakte peterselie

De bereiding:

Doe het lamsvlees in een grote pan en bedek
het geheel met koud water.Breng aan de kook.
Giet nu het vlees in een vergiet en laat goed
uitlekken.Doe het vlees in een schone pan, leg
de botten en de groente(behalve de kool) er
bovenop.Giet er ongeveer 1 liter water over en
kruid met zout en peper.Dek de pan af en breng
het geheel weer aan de kook.Laat zachtjes
sudderen,ongeveer een uur of tot het vlees gaar
is.Haal de botten eruit.
Om de saus af te maken haal je ongeveer een
250 gram kookvocht met groente uit de pan.
Doe dit samen met de room in de
keukenmachine en meng alles goed door elkaar.
Doe terug in de pan samen met de kool en een
scheutje worcestershire saus.Laat het geheel
in 5 a 10 minuten weer helemaal heet worden,
maar niet meer koken.

Serveer in diepe borden met sodabrood en
(zoute)boter.
 

 


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren