Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Kip in Rode Wijn met Rozijnen

Kip in Rode Wijn met Rozijnen

Product Informatie

Omschrijving : Een recept uit de middeleeuwen

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 4 uur marineren plus 40 minuten bereiden

Ingredienten :

300 mililiter rode wijn
3 eetlepels rode wijnazijn
120 gram rozijnen
180 gram ongewelde gedroogde abrikozen
1 theelepel gemberpoeder
1 thhelepel kaneelpoeder
1 1/2 cm gemberwortel geschild en geraspt
4 kruidnagelen
4 jeneverbessen gekneusd
4 kipfilets
2 eetlepels bloem
15 gram boter
1 eetlepel plantaardige olie
300 mililiter kippen fond
partjes sinaasappel voor garnering

De bereiding:

Doe de wijn,azijn,rozijnen,abrikozen,gemberpoeder,kaneel,verse gember,kruidnagels en jeneverbessen in een kom.Voeg de kipfilets toe en zorg dat ze goed met de marinade bedekt zijn.Laat op een koele plaats 4 uur marineren.Een hele nacht kan ook.Haal de kip uit de marinade en dep droog met wat keukenpapier.Bewaar de marinade.Bestuif de kip met bloem.Verhit de boter en de olie in een braadpan,voeg de kip toe en bak deze aan beide zijden goudbruin.Haal de kip uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.Giet het overgebleven bakvet uit de pan en roer de fond en de bewaarde marinade erin.Breng aan de kook,voeg de kip weer toe en laat het met een deksel op de pan in 30 minuten gaar worden.Leg de kip op een voorverwarmde schaal en houd warm.Breng de inhoud van de pan opnieuw aan de kook en laat het geheel inkoken tot een lichtgebonden saus.Giet de saus over de kip en garneer met partjes sinaasappel.

Dit gerecht kun je ook met konijn maken.

 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren