Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Irish Stew van Hertevlees

Irish Stew van Hertevlees

Product Informatie

Omschrijving : Een wild stoofpotje

Aantal personen : 4-6

Bereidingstijd : 2-3 uur marineren plus 1 uur bereiden

Ingredienten :

1 kilo hertevlees
1 eetlepel jeneverbessen geplet
1 eetlepel zwarte peperkorrels
2 teentjes knoflook zeer fijngehakt
375 mililiter droge rode wijn
2-3 eetlepels olijfolie
3 stengels bleekselderij in schuine diagonalen van 1 1/2 cm gesneden
6-8 kleine uitjes gepeld
250 mililiter runderbouillon
zout en peper
flinke handvol klaverblaadjes voor garnering

De bereiding:

Verwijder al het vet van het vlees en snijd het in blokjes van 1 1/2 cm.Meng in een grote kom(geen aluminium)het vlees,jeneverbessen,peperkorrels,knoflook en 250 mililiter wijn doorelkaar.Laat in de koelkast 2-3 uur marineren(een hele nacht kan ook).Giet de marinade af(wordt niet meer gebruikt).Verwarm de oven voor op 180 graden.Laat in een zware pan de olijfolie heet worden en bak het hertevlees aan alle kanten bruin.Voeg de bleekselderij en uien toe en de rest van de wijn en 3/4 van de runderbouillon.Dek de pan af en bak de schotel in 45 minuten gaar(of langer als dat noodzakelijk is.Controleer tussendoor of er meer bouillon nodig is.Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met de klaverblaadjes.

 

 

 


 

 

 
 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren