Zoeken naar:
Product categorie: /Vis,Schaal en Schelpdieren

Geroosterde Kabeljauw op Citroen/Peterselie Puree

Geroosterde Kabeljauw op Citroen/Peterselie Puree

Product Informatie

Omschrijving : Eenvoudig maar erg lekker.

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 35-40 minuten

Ingredienten :

4 kabeljauwfilets a 125 gram
1 citroen zowel het sap als de schil(geraspt)
50 gram gesmolten boter
80 gram verse witte brood kruimels
6 eetlepels verse fijngehakte peterselie
zout
versgemalen peper

Voor de puree:
750 gram kruimige aardappelen
250 mililiter melk

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de vis in een kleine ovenschaal en giet het
citroesap erover.Meng de helft van de peterselie
met het brood kruim,de citroen rasp,zout en peper
en de gesmolten boter goed door elkaar.
Druk het brood kruim mengsel op de vis om zo
een korst te vormen.Zet de vis 15-20 min. in de oven
(hangt af van de dikte van de filets).Kook
ondertussen de aardappelen in licht gezouten
water gaar.Giet ze af en stamp ze met een
puree stamper goed fijn.Verwarm de melk tot
deze bijna kookt en giet dit bij de aardappelen.
Doe de rest van de peterselie,het citroen rasp
en zout en peper erbij en meng alles goed
door elkaar met een houten lepel.

Leg op ieder bord een heuveltje puree met
daarop een stukje geroosterde kabeljauw.
Serveer direkt.

 

 

 

 


 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren