Zoeken naar:
Product categorie: /Kip,Wild en Gevogelte

Geroosterde Konijnenrug

Geroosterde Konijnenrug

Product Informatie

Omschrijving : Een feestelijk gerecht

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

3 flinke konijnenruggen
35 gram boter
extra vierge olijfolie
2 eetlepels versee citroen-tijm blaadjes
vers gemalen zwarte peper
6 plakken bacon of pancetta

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden.Verwijder voorzichtig alle vliezen van de konijnenruggen.Bestrijk de ruggen met olijfolie,citroen-tijm en zwarte peper.Smelt de boter in een kleine braadslee voeg een scheutje olijfolie toe zodat de hele braadslee bedekt is.Zet de braadslee op het vuur en bak de ruggen aan alle kanten licht goudbruin.Zet de braadslee in de oven en laat de konijnenruggen 12-15 minuten roosteren.Haal de braadslee uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten.Terwijl het vlees rust bak je de bacon of pancetta knapperig in een droge koekenpan.Snijd de konijnenruggen in mooie plakken.

Serveer met pruimen/vijgen mosterd(zie diverse heerlijkheden)en geroosterde sjalotjes(zie groentes)

 

 
 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren