Zoeken naar:
Product categorie: /Vis,Schaal en Schelpdieren

Finnan Haddie with Onions and Eggsause

Finnan Haddie with Onions and Eggsause

Product Informatie

Omschrijving van het recept: Gerookte vis, eieren en uien!!

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 50-60 minuten

Benodigde ingrdienten :

VOOR DE VIS:
500g gerookte vis(makreel- paling- bokking wat je lekker vind)
2 kopjes water
1 laurierblad.
VOOR DE UIEN:
2 eetlepels boter
1 eetlepel olie
2 grote uien in zeer dunne plakken
2 eetlepels groen van lente uitjes voor garnering
zwarte peper naar smaak.
VOOR DE EIERSAUS:
4 eetlepls boter
4 eetlepels bloem
2 kopjes melk
3 hard gekookte eieren fijn gehakt
zout en zwarte peper.

De bereiding :

De vis en de uien moeten tegelijk klaar gemaakt worden en warm gehouden worden terwijl de eiersaus word bereid.
DE VIS:
Snijd de vis in reepjes en leg ze in de sauspan, giet er zoveel water op dat ze net onderstaan.Leg het laurierblad erop,breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes sudderen.Zet warm weg haal het laurierblad eruit en maak de vis los met een vork(in vlokjes)

DE UIEN:
Smelt de boter met de olie op matig vuur,voeg de uien toe en bak ze al roerend goudbruin en gaar.Zet warm weg.

DE EIERSAUS:
Smelt de boter in de sauspan,roer er met een garde de bloem door, laat 3 minuten bakken terwijl je konstant roert, maar laat het niet bruin worden.Schenk beetje bij beetje de melk erbij terwijl je steeds blijft roeren. Zet het vuur laag en laat het 3-5 minuten pruttelen tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gehakte eieren toe. Laat de vis uitlekken.
Dit gerecht word traditioneel geserveerd op aardappel puree. Leg puree op 4 borden, daarop de uien en dan de vis.Overgiet het met de saus en garneer met het gehakte groen van de uitjes en zwarte peper naar smaak. 


Vorige pagina


Mailing Lijst
Voeg je toe aan onze mailinglist hieronder:
E-mail:

© SylVic.nl 2005/06/07/08/09 Powerd By SylVic Design.

Gesponserd door Koelcel-onderdelen, eenvoudig deurrubbers voor koeling en vriezers online bestellen en zelf monteren